Jei ieškote elegantiško putojančio vyno, kuris nenusileidžia šampanui, bet yra draugiškesnis piniginei – Crémant de Bourgogne yra puikus pasirinkimas. Šis vynas gaminamas Prancūzijos Burgundijos regione, kuriame vyndarystės tradicijos skaičiuoja šimtmečius.
Šampano brolis iš Burgundijos
Crémant de Bourgogne gaminamas tradiciniu metodu (Méthode Traditionnelle), lygiai taip pat kaip šampanas: antrinė fermentacija vyksta butelyje, kas suteikia vynui švelnius, ilgai išliekančius burbuliukus. Pagrindinės vynuogės, naudojamos šiam vynui, – Chardonnay ir Pinot Noir – tokios pačios kaip garsiajame Šampanės regione.
Kuo skiriasi nuo šampano?
Nors gamybos procesas ir vynuogės panašūs, esminis skirtumas – terroir. Burgundijos klimatas ir dirvožemis suteikia Crémant de Bourgogne vynui šiek tiek švelnesnį, vaisiškesnį charakterį. Be to, šis putojantis vynas dažnai yra prieinamesnis nei šampanas, tačiau kokybe jam tikrai nenusileidžia.

Trumpa istorija
Crémant de Bourgogne pavadinimas oficialiai įteisintas 1975 m., tačiau putojančio vyno tradicijos Burgundijoje siekia dar XIX a. Šiandien tai vienas populiariausių Prancūzijos putojančių vynų, vertinamas dėl savo kokybės ir universalumo.
Kodėl verta paragauti?
- Puikus kainos ir kokybės santykis – prabangus skonis be šampano kainos.
-
Universalumas – tinka tiek šventėms, tiek lengviems užkandžiams ar net
gurmaniškiems patiekalams. -
Rafinuotas skonis – elegantiški burbuliukai, vaisinės ir gėliškos natos, lengvas
minerališkumas.